Att tänka på när vattnet är avstängt

Vattnet i kolonin är avstängt för säsongen och slås på igen i april.

Här är vad du behöver tänka på:
– Öppna de vattenkranar du har på din tomt och i stugan. Detta för att få ut vattnat och få in luft i systemet. Därmed försvinner kvarvarande vatten som annars kan frysa under vintern. Har du möjlighet kan du även blåsa ut slangarna på kvarvarande vatten.

-I god tid innan vattnet slås på till våren stänger du sedan alla kranar. Om du inte gör det så finns risk att vatten rinner ut på tomten eller i stugan när vattnet slås på till våren (och det därmed kan bli skador på stugan).

Om du behöver vatten under vintern
Behöver du tillgång till vatten under vintern finns en kran i den lilla röda kuren vid Spångavägsinfarten. Din bom- och duschnyckel fungerar till kuren. När du vrider på ratten i kuren måste du ta det sakta, ledningen ligger djupt så det tar ett tag innan vattnet kommer ur slangen. Har du för bråttom kan du bli blöt! När du tagit vatten är det viktigt att stänga ratten noga. Det ska inte höras ett väsande ljud för då är den ej stängd, vilket innebär att vatten strömmar förbi i marken och det registreras av mätarna.

Har du frågor kring kranar och vintervatten kan du kontakta ”vattuman” Lars Holmgren (lott 77) på telefon 070-7683719.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *